Missie3 timmert flink aan de weg met nieuw label Deep Tenders

Slimmer bouwen, samen bouwen en vooral doorbouwen, dat is waar onze specialisten van Missie3 zich dagelijks voor in zetten. Vanuit Joure en Zwolle werkt ons team aan de meest uiteenlopende opdrachten in Noord-Nederland. Van energietransitie en klimaatverandering tot complexe vervangingsopgaves in Nederland, geen enkele uitdaging is ons te groot. Samen met het nieuwe label Deep Tenders timmeren we inmiddels flink aan de weg op het gebied van aanbestedingen.

Recente berichten

Een winnend plan

Samen met collega Arjen Bouma, tenderadviseur bij Deep Tenders duiken we de diepte in. Wat doet Deep Tenders zoal? En wat is de succesformule voor een winnend plan? Arjen vertelt…

“Als adviesbureau gaan wij graag met onze klanten de diepte in. We gaan geen enkele uitdaging uit de weg”, steekt Arjen van wal. “Vanaf januari 2021 zijn we actief als tenderbureau met ons nieuwe label Deep Tenders. We helpen onze klanten bij aanbestedingen en leveren een bijdrage aan de kwaliteitscomponent van een inschrijving. Meestal heeft dit de vorm van een EMVI-plan. Onze ondersteuning hangt af van wat de klant vraagt. Voor sommige partijen reviewen we alleen het plan en zij we niet betrokken bij de opstelling van de documenten. Bij andere partijen denken we vanaf het begin inhoudelijk en kritisch mee over de manier waarop invulling wordt gegeven aan de gunningscriteria. We merken dat onze klanten zelf enorm veel kennis bezitten, maar deze niet altijd optimaal weten te benutten. Deep Tenders helpt met een kritische blik en het stellen van de juiste vragen om alle relevante kennis naar boven te brengen om deze uiteindelijk te gebruiken in de aanbesteding.”

“Wij zijn kritisch op alles waar we mee in aanraking komen en zijn op ons best als onze klanten ook deze houding aannemen! Door samen aan het EMVI-plan te blijven schaven bereik je uiteindelijk het gewenste resultaat. ”

Maximale waarde toevoegen

“Als tenderadviseur lever ik niet alleen een bijdrage aan het schrijven van een plan, maar ben ik ook betrokken bij de inhoud en de maatregelen die onze klanten voorstellen. Ik houd onze klanten continu een spiegel voor: komt een maatregel voort uit een gewoonte binnen een organisatie of biedt de maatregel de aanbestedende dienst daadwerkelijk maximale meerwaarde? De betrokkenheid van een externe partij kan enorm helpen om te bepalen hoe je in je project uiteindelijk de maximale waarde realiseert. Voor veel aanbestedingen is bijvoorbeeld risicomanagement een belangrijk criterium. Doordat wij voor verschillende partijen binnen- en buiten de aannemerij meedenken over risicomanagement hebben we een brede blik en kunnen we veel waarde toevoegen aan een EMVI-plan!”

Persoonlijke en kritische werkwijze

“Wij zijn betrokken bij onze klanten en zijn pas helemaal tevreden na een gewonnen aanbesteding. Om de kans op gunning zo groot mogelijk te maken zijn een goede samenwerking en korte lijntjes essentieel. We bouwen in een relatief korte tijd een fijne werkrelatie op tijdens verschillende sessies en verzamelen op die manier alle benodigde informatie. Zo’n persoonlijke, betrokken werkwijze werkt beter dan oeverloos bestanden vol opmerkingen heen en weer mailen. Wij zijn kritisch op alles waar we mee in aanraking komen en zijn op ons best als onze klanten ook deze houding aannemen! Door samen aan het EMVI-plan te blijven schaven, bereik je uiteindelijk het gewenste resultaat.”

“Als ik hoor dat een klant een project heeft binnengehaald loop ik een week lang met een grijns van oor tot oor.”

Succesformule

“Elk plan is een nieuwe uitdaging en dwingt je om creatief met vraagstukken om te gaan. Het is dus belangrijk om alle beschikbare tijd te benutten zodat je zoveel mogelijk kennis uit je organisatie ophaalt. Daarnaast is het wenselijk om degenen die uiteindelijk het project gaan uitvoeren te betrekken bij het schrijven van het plan. Tot slot: zorg voor een rode draad in je plan! Stel vast met welke speerpunten je de aanbestedende dienst ontzorgt en laat de kracht van herhaling de beoordelaars overtuigen. Natuurlijk balen we stevig als onze klant een gunning misloopt, maar dat hoort er realistisch gezien nu eenmaal bij in deze tak van sport. Het zorgt er bovendien voor dat een winnend plan je een enorme kick geeft. Als ik hoor dat een klant een project heeft binnengehaald loop ik een week lang met een grijns van oor tot oor!”, besluit Arjen zijn verhaal.

Werken bij Deep Tenders

Ter aanvulling van ons Deep Tenders team zijn wij per direct op zoek naar een
Tekstschrijver
voor het schrijven van tenders en EMVI-plannen. Als Tenderschrijver schrijf je voor onze klanten aan een winnend (EMVI)-plan van aanpak. Je stelt kritische vragen aan interne experts en weet zo boven tafel te krijgen waarin de klant zich onderscheidt van zijn concurrenten. Is deze functie jou op het lijf geschreven en pas jij binnen ons team? Solliciteer
hier
dan op deze functie. Je kunt direct bij ons aan de slag.