Kennismaken met
Ingrid van der Tuuk

Er zijn meerdere wegen naar Rome (Deep Tenders). Maar dit is wel een hele unieke.


Sommige carrières zijn echt opmerkelijk. Als ze ter sprake komen tijdens een verjaardag, luistert iedereen aandachtig. Dat geldt ook voor het verhaal van Ingrid. Ze heeft een interessante weg afgelegd via Helsinki, een studie International Business and Languages, werk in de vluchtelingensector, het behalen van een pedagogisch didactisch getuigschrift, werk als Mbo-docent en ervaring bij twee installatiebedrijven, voordat ze uiteindelijk bij Deep Tenders belandde als Tenderschrijfster. Ja, ik weet het. Dit schreeuwt om een verklaring. En die volgt in onderstaand artikel. Lees snel verder!

Recente berichten

Onze nieuwe tenderschrijfster Ingrid verhuisde van Zwolle naar Helsinki voor haar opleiding om daar haar studie International Business and Languages af te ronden. Waarom Helsinki? “Terwijl de meeste medestudenten vanwege het mooie weer naar Spanje gingen, wilde ik iets anders. Ik ben dol op structuur en dat vond ik in Finland.” Ben je vaak tegendraads? “Niet bewust, maar het lijkt wel vaak zo te zijn 😊”.


“We gingen de uitdaging aan en staken onze handen uit de mouwen om hen te helpen.”


Fantastisch! Studie succesvol afgerond en aan de slag, zou je denken. Maar Ingrid had een andere gedachte. Ze bleef trouw aan haar Hogeschool. Niet als student, maar als projectmedewerker. “Samen met een kleine club medewerkers wilde ik iets positiefs bijdragen aan de maatschappij. We merkten dat statushouders moeilijk aan een stageplek kwamen. Dat moest veranderen! We gingen de uitdaging aan en staken onze handen uit de mouwen om hen te helpen. Het Werkervaringsproject Statushouders is momenteel nog steeds een goedlopend programma op Hogeschool Windesheim.” Dit project was echter slechts een opstapje naar haar volgende uitdaging: docent worden op een Mbo, waar ze nieuwkomers de onderwijskansen bood die ze verdienden.


Ingrid deelt een aangrijpend verhaal wanneer we vragen naar haar drijfveer. “Op vierjarige leeftijd kwam een Somalisch meisje bij mij in de klas. Ondanks dat ze geen Nederlands sprak, werden we vriendinnen. In de pauze speelden we met elkaar en als we niet naast elkaar mochten zitten in het lokaal dan waren we de hele dag chagrijnig. Op een dag kwam mijn vriendin niet meer op school. Ze moest verhuizen naar een ander AZC vanwege plaatsgebrek. Ik voelde me hier erg verdrietig over. Toen ik wat ouder werd, ontving ik een kaartje van mijn Somalische vriendinnetje in mijn brievenbus. Dit raakte me diep en dit is de reden dat ik me ben in gaat zetten voor het vluchtelingenwerk.”


“Hoe ben je uiteindelijk bij Deep Tenders terechtgekomen?” vroeg ik aan Ingrid. Met een glimlach antwoordde ze: “Dat is een boeiend verhaal. Nadat ik mijn avontuur als vluchtelingwerker had afgerond, belandde ik in de wereld van tenderschrijven. Het bedrijf waar ik werkte had voldoende tenders gewonnen, dus ik kreeg andere taken. Ik miste het schrijven wel heel erg. Via een uitzendbureau kwam ik in contact met jullie. Na twee gesprekken was ik volledig overtuigd, maar ik stond voor een dilemma. Ik voelde me bezwaard om mijn werkgever, een klein bedrijf waar ik veel heb geleerd, in de steek te laten. Ik denk dat het te maken had met loyaliteit.”


“Ik sprong een gat in de lucht!”


“Een jaar later en toch ben je hier.” “Ja, Deep Tenders bleef altijd in mijn gedachten. Zal ik nog eens bellen, dacht ik na een tijdje. Toen het bedrijf waar ik werkte werd overgenomen, voelde ik me niet meer op mijn plek. Dat was het moment waarop ik om me heen begon te kijken. En precies op dat moment kreeg ik een telefoontje van jullie. Ik sprong een gat in de lucht, want ik had zo’n positief gevoel overgehouden aan de gesprekken met Deep Tenders. Ook bleef ik jullie volgen op sociale media, waardoor ik nauwlettend op de hoogte bleef van jullie activiteiten. 😊”


Op de vraag naar haar uitdagingen bij Deep Tenders antwoordt Ingrid enthousiast: “Mijn grootste uitdaging is om nieuwe dingen te leren. Bij mijn vorige werkgevers heb ik ervaring opgedaan in het schrijven van tenders, maar dat was in een andere branche. De bouw- en infrastructuursector is nieuw voor mij en dat zorgt ervoor dat mijn leergierige hart extra snel gaat kloppen. Mijn doel is om te blijven leren, maatwerk te leveren en tenders te winnen.”


“Bij Deep Tenders zijn er talloze mogelijkheden.”


Ingrid besluit met een boodschap voor potentiële nieuwe medewerkers. “Bij Deep tenders zijn er talloze mogelijkheden. Twijfel je of jouw expertise iets te bieden heeft aan Deep Tenders? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Bij Deep Tenders denken we graag met je mee. Je krijgt echt een kans! Wanneer ik er zo over nadenk, realiseer ik me opnieuw dat ik absoluut de juiste keuze heb gemaakt.”