Jong talent Oscar Bleeker geeft kleur aan Deep Tenders

Oscar sprong een gat in de lucht toen hij hoorde dat hij was aangenomen bij Deep Tenders. De dynamiek van het team en de gesprekken bij het koffiezetapparaat, dat miste hij het meest als zelfstandig vormgever. Nu hij in dienst is bij Deep Tenders kan hij meegroeien met het bedrijf en zichzelf verder ontwikkelen als vormgever. De functie is nieuw binnen het bedrijf en dat vraagt natuurlijk om een diepte-interview met de jonge talentvolle Sneeker.

Recente berichten

‘Tijdens en na mijn opleiding werkte ik als freelancer aan toffe projecten. Van logo ontwerp tot videomarketing en alles wat daartussen zit. Ik houd ervan om mijn kennis te verbreden en in te zetten bij de groei van een bedrijf,’ begint Oscar zijn verhaal. ‘Wat ik miste als freelancer waren de gesprekken bij het koffiezetapparaat (al drink ik geen koffie), de teamdynamiek en de vrijdagmiddagborrel. Vandaar dat ik opzoek ging naar een baan in loondienst. Een baan die garant staat voor ontwikkeling en vrijheid. Want dat is iets wat ik zeer belangrijk vind. Met deze criteria in mijn achterhoofd spitte ik LinkedIn door en kwam zo in contact met eigenaar Gerben Sloothaak. Na een goed gesprek en een blik op mijn portfoliowebsite werd ik al snel uitgenodigd om een contract te tekenen. Ik sprong een gat in de lucht!’

“Een infographic visualiseert ingewikkelde informatie op een eenvoudige manier. ”

Van complexe processen naar duidelijke visuals

Oscar weet als geen ander hoe je betekenisvolle visualisaties vorm kan geven. Aan de hand van bestaande en nieuwe technologieën verwerkt hij tekst, beeld, video en geluid tot de meest verrassende communicatie-uitingen. Zo werkt hij o.a. veel met infographics, oftewel een informatieve illustratie. ‘Een infographic visualiseert ingewikkelde informatie op een eenvoudige manier. Tijdens het gesprek met Gerben werd me duidelijk dat de diensten die Deep Tenders aanbiedt schreeuwen om mooie visualisaties. Dit doe ik door complexe procesomschrijvingen voor tenders en aanbestedingen om te zetten naar duidelijke en toegankelijke infographics of illustraties die voor iedereen te begrijpen zijn. Kleur en beeld geven aan de organisatie, dat is mij op het lijf geschreven en die kennis zet ik ook graag in voor onze klanten.’

“We willen onze toekomstige collega’s laten zien wie we zijn, die bedrijfscultuur overbrengen en de perfecte match binnenhalen is mijn taak. ”

De perfecte match binnenhalen

Naast het maken van visualisaties werkt Oscar op dit moment ook mee aan het vaststellen van de toekomstige communicatiestrategie. ‘Een groeiende organisatie vraagt om een duidelijke communicatie- en marketingaanpak. Mede door mijn komst en de ontwikkeling van zowel Missie3 als Deep Tenders zetten we nu de lijnen uit voor een korte- en lange termijn visie. Die korte termijn visie is vooral gericht op arbeidsmarktcommunicatie. Op dit moment zijn we op zoek naar nieuwe collega’s die ons team aan specialisten komen versterken. Aan mij de taak om die specialisten te vinden en te communiceren met werkzoekend Nederland. We willen onze toekomstige collega’s laten zien wie we zijn en wat ze van ons kunnen verwachten, die bedrijfscultuur overbrengen en daarmee de perfecte match binnenhalen is mijn taak.

Een jong en dynamisch team

Als we vragen waarom Oscar onze organisatie ook bij anderen zou aanbevelen, is teamdynamiek en vrijdagmiddagborrel het eerste wat bij hem op komt. ‘Tijdens mijn eerste werkweek stond ik aan de pingpongtafel kennis te maken met mijn collega’s. Daar waar we zeggen dat we jong en dynamisch zijn, is dat ook écht zo! Het team bestaat uit jonge en vlotte collega’s met veel kennis over hun vak. We zijn geen traditionele organisatie, ik krijg veel vrijheid en het vertrouwen om mezelf te ontwikkelen. Daarnaast kan ik ook leren van mijn teamgenoten. Elke vrijdag is iedereen op kantoor voor een gezamenlijke lunch of borrel. Deze dag staat in het teken van kennisdeling en samenwerken. Een goed initiatief als je het mij vraagt. Deep Tenders is een snelgroeiende organisatie met zeer kundige medewerkers. Bovendien hangt er een buitengewoon goede werksfeer wat het voor mij de ideale baan maakt. En daarom zeg ik tegen werkzoekend Nederland: Kom ook bij ons aan de slag en wie weet tref ik jou binnenkort aan de pingpongtafel in Joure!

Openstaande vacatures