In 6 stappen naar een
succesvol EMVI-plan

Hulp nodig bij het schrijven van een EMVI-plan? Wij bieden ondersteuning voor elke afzonderlijke stap in het tenderproces. Hoe groot of klein jouw vraag ook is, Deep Tenders biedt jou een helpende hand bij de onderstaande stappen.

Tenderstrategie bepalen

EMVI-plan schrijven

Vormgeving

Review

Evaluatie

Ondersteuning

Stap 1 | Tenderstrategie

Duiken we samen de diepte in?

Een succesvol tendertraject begint niet aan de schrijftafel. We stippelen eerst samen een solide strategie uit om de kans op gunning te vergroten. De belangrijkste vraag in deze fase luidt ‘Is deze tender haalbaar voor jullie organisatie?’. We maken samen een concurrentie- en haalbaarheidsanalyse om dit vast te stellen. Kiezen we voor een Go? Dan duiken we met elkaar de diepte in. We bepalen samen de rode draad van het plan door de klantvraag grondig te analyseren. Wat wil de opdrachtgever concreet bereiken en waar ligt hij wakker van? Met welke kwaliteiten en oplossingen kunnen jullie de zorgen van de opdrachtgever ondervangen? Waar liggen voor jullie organisatie de knelpunten? De antwoorden op deze vragen leiden uiteindelijk tot een goed onderbouwde strategie.

We wijzen binnen ons team een vast aanspreekpunt aan om onze samenwerking in goede banen te leiden. Daarnaast stellen we een duidelijke planning op om het tenderproces beheerst te laten verlopen. Zo ontstaat er geen extra druk naarmate de inschrijfdeadline nadert en bouwen we gedurende het traject een persoonlijke relatie op waarin we snel stappen voorwaarts maken.

Onze meerwaarde: Met een kritische blik en de juiste vragen weten onze adviseurs in kaart te brengen hoe jouw organisatie boven de concurrentie uitstijgt. Op basis hiervan bepalen we samen een heldere strategie die aansluit bij de kernwaarden van jouw organisatie.

Stap 2 | Emvi-plan schrijven

De meerwaarde van jouw organisatie SMART op papier

Tijdens het bepalen van de tenderstrategie hebben we samen de klantvraag in kaart gebracht. Stap 2 is om scherp op papier te zetten hoe jouw organisatie aan die vraag gaat voldoen. Daarvoor plannen we één of meerdere verdiepingssessies bij jou op kantoor. Tijdens deze sessies prikkelen we jou en je collega’s om na te denken over onderscheidende oplossingen die meerwaarde bieden. Zo komen we tot oplossingen die laten zien dat je inzicht hebt in de unieke kenmerken van het project en de zorgen van de klant.

Tijdens onze verdiepingssessies halen we zoveel mogelijk inhoudelijke kennis op. Deze informatie zetten we vervolgens SMART op papier. Met een actieve schrijfstijl en concrete prestatie-informatie zetten wij een overtuigend plan in elkaar dat voldoet aan de eisen en wensen van de opdrachtgever. Gedurende ons intensieve samenwerkingstraject plannen we meerdere feedbackmomenten om de plannen zo scherp mogelijk op papier te krijgen.

Onze meerwaarde: Wij werken altijd met twee collega’s aan het plan. Daarnaast hebben we korte lijnen uitstaan met verschillende experts op het vlak van onder andere risico- en omgevingsmanagement. Het plan wordt binnen ons team dus altijd door meer dan twee paar ogen bekeken. Bovendien hebben wij veel ervaring met opdrachtgevers op diverse bestuursniveaus. Wij kennen de lezer en kunnen goed inschatten wat deze wil terugzien in het plan. Kort gezegd: wij weten wat scoort en wat niet.

Stap 3 | Vormgeving

Een EMVI-plan dat tot de verbeelding spreekt

Een goed plan besteedt niet alleen aandacht aan mooie woorden. Met een sprekende opmaak en verhelderende visualisaties verhoog je de leesbaarheid van je plan en krijgt je boodschap nog meer kracht. Bovendien heb je direct een streepje voor op je concurrenten als je plan eruit springt met een aantrekkelijke vormgeving. Het oog van een beoordelaar wil ook wat!

Onze meerwaarde: Wij schakelen tijdig een vormgever in die met een treffende opmaak jullie plan naar een hoger niveau tilt. Zo maken we een EMVI-plan dat inhoudelijk aan de eisen voldoet en ook nog eens tot de verbeelding spreekt.

Stap 4 | Review

De puntjes op de i voor een dichtgetimmerd EMVI-plan

Voor het plan de deur uitgaat, moet alles kloppen. We plannen gedurende het traject verschillende feedbackmomenten en verwerken tijdig de input uit jullie organisatie. Binnen ons team werken we altijd met twee schrijvers en weten we onze weg te vinden naar de juiste experts. Het plan wordt dus altijd door meer dan twee paar ogen bekeken. Zo werken we gestaag richting een dichtgetimmerd plan.

Heb je zelf een plan geschreven en wil je dit door ons laten beoordelen? Onze adviseurs gaan graag met je om tafel om je plan kritisch onder de loep te nemen. Sluit het plan goed aan op de gunningscriteria en de klantvraag? Levert het plan werkelijk meerwaarde? Zijn er geen kwesties over het hoofd gezien wat betreft kansen, risico’s en omgevingsmanagement? Is alles SMART opgeschreven? Op basis van dergelijke vragen leveren we concrete feedback, die de weg vrij maakt naar een winnend EMVI-plan.

Onze meerwaarde: Wij hebben ervaring met diverse opdrachtgevers en opdrachtnemers. We doorzien snel de klantvraag en weten ook welke wensen en eisen aan die vraag ten grondslag liggen. Met deze kennis kunnen wij snel en accuraat beoordelen op welke punten een plan kan worden aangescherpt.

Stap 5 | Evaluatie

Samen vooruit naar het volgende plan

Nadat het plan is ingediend, is het wachten op de uitslag. Hebben we het winnende plan geschreven? Dan trakteren we op een feestelijke Friese versnapering! In deze fase houden we ook contact om onze samenwerking evalueren. Wat ging er goed? Wat kon er beter? Wat hebben we geleerd? Zo helpen we elkaar vooruit en raken we bij een eventuele samenwerking in de toekomst steeds beter op elkaar ingespeeld.

Onze meerwaarde: Wij krijgen veel positieve feedback over de betrokkenheid, flexibiliteit en expertise van onze teamleden. We hebben een stevige basis, maar elk project en elke klant is anders. Wij zijn erop gebrand onszelf te blijven verbeteren, zodat we onze klanten in een gestroomlijnd proces aan een winnend plan helpen.

Ondersteuning

Advies op maat tijdens elke stap in het tenderproces

Een tender is meer dan alleen een EMVI-plan. Wij bieden ondersteuning voor elke afzonderlijke stap in het tenderproces. Wil je alleen hulp bij het doorgronden van de opdracht en het bepalen van een strategie? Dan plannen we een brainstormsessie om je op weg te helpen. We kunnen ook aan het eind van een tenderproces instappen en een kritische noot leveren om je plan aan te scherpen. Daarnaast geven we interviewtrainingen en voor een omgevings- of risicomanager kun je ook bij ons terecht. 

Onze meerwaarde: Wij hebben de nodige expertise in huis om je tijdens elke stap in het tenderproces van de juiste hulp te voorzien. Wij leveren niet uitsluitend een alles-in-een-pakket, maar bieden ondersteuning op maat.